top of page
66E60A06-9BD6-4109-AF99-2237FDEC136C.jpg

Om oss

Förskolan Glada Ankan drivs som ett föräldrakooperativ. Skolan ligger vackert beläget, högt uppe på Romeleåsens kullar omgiven av underbar natur, cirka 5 km söder om Veberöd. Förskolan omges av hagar med djur och oändlig lövskog som lockar till nyfikenhet, upptäckarglädje, lek och motoriska utmaningar. Naturen är Glada Ankans närmsta granne. Fina lövskogar i kuperad terräng och hagar med djur finns alldeles intill husknuten. Förskolans pedagogik bygger på Lpfö 18 med inriktning på uteverksamhet. Utflykter till den närliggande skogen sker ofta. 

 

Vi är en liten förskola med plats för cirka 20 barn i åldrarna 1-6 år.

Vi är mycket tillsammans vilket bidrar till en god gemenskap. På förskolan

serveras hemmalagad mat som till största delen är ekologisk, lagad från

grunden av vår egen kock. Barnen ges möjlighet till lek över åldersgränser

såväl som aktiviteter med jämnåriga i mindre grupper. 

Sedan 1992 har förskolan funnits. Glada Ankan kan beskrivas som den lilla familjära förskolan på landet där barn, föräldrar och personal känner varandra väl och har ett nära samarbete. Förskolan och förskolegården ägs helt och hållet av föreningen.

Föreningen verkar för en kvalitativ och stimulerande barngruppsverksamhet och förskolemiljö som ett komplement till barnens  hemmiljö och för att tillgodose barnens behov av trygghet och varaktiga relationer. Rektor ansvarar för och leder den pedagogiska verksamheten.
 

nut.png
På gång:
Utemiljön

Sedan 2022 har vi gjort en stor- satsning på vår utemiljö och skolgård! Vi har tillsammans byggt en unik och storslagen cykelbana, med pile-koja och kulle, som barnen tycker mycket om. Vi har också flyttat ett förråd och hägnat in en skogsdunge som barnen nu leker vilt i!

Planeringen av det som vi ska arbeta vidare med fortsätter. Är det vattenleken eller kanske  pergolan som står på tur?

© 2023 by Little Tots Preschool.

Proudly created with Wix.com

bottom of page